2 februari 2018

Start verkiezingscampagne

 

SGP trapt haar campagne af

2 februari jl. was Roelof Bisschop (nummer 3 van de landelijke SGP) aanwezig bij de aftrap van de SGP-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart as. Voor een gemêleerd gezelschap, jong en oud, trad naast Bisschop ook de lijsttrekker op. Na de openingswoorden van de voorzitter, dhr. Koekoek, was het de beurt aan Roelof Bisschop. Hij gaf duidelijk aan in zijn verhaal dat je ‘open minded’ en gericht op Bijbelse waarden en normen politiek mag bedrijven. Desnoods met woorden…

Bisschop, goed op dreef als hij was, enthousiasmeerde de betrokken jongeren om vooral de SGP te blijven steunen en er natuurlijk op te stemmen. Hij ging op een fijne manier het gesprek aan met de aanwezigen.

Hierna was het de beurt voor de maidenspeech van lijsttrekker Brand van Rijn. Hij ging in op het onderwerp Jeugdzorg. Feiten en cijfers liegen er niet om. Hoogeveen kent veel kinderen en jongeren in de jeugdzorg. De problematiek is groot en divers. Hij bepleitte daarom ook dat de SGP staat voor gedegen, goede jeugdzorg. Een duidelijk aanwezig jeugdhulploket is noodzakelijk. Een dat niet bureaucratisch aan de weg timmert, maar een loket dat adequaat, snel en daadkrachtig de juiste zorg voor de juiste persoon kan leveren: maatwerk dus! Tot slot refereerde hij aan de Bijbel: zorg voor de naaste, juist als deze die extra nodig heeft. Hij sloot hierbij mooi aan op de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan die Bisschop als rode draad door zijn betoog verweef.

We kunnen terugkijken op een geslaagd samenzijn, dat met een hapje en drankje naar tevredenheid werd afgesloten.