22 maart 2018

SGP in de raad van Hoogeveen

Verkiezingswinst SGP Hoogeveen is stap in een ontwikkelingsproces

De voorzitter van de Kiesvereniging SGP Hoogeveen werd op 22 maart wakker in een andere wereld. Albert Koekoek: ‘Ik ben er nog beduusd van. Ik realiseer me nu dat na 18 eerdere pogingen om een zetel te veroveren, de SGP Hoogeveen op haar 84e verjaardag opeens met een frisse moderne blik zichzelf aan Hoogeveen presenteert. Dankbaarheid overheerst.’

Voorzitter Koekoek merkt op dat de SGP Hoogeveen zich de laatste jaren nadrukkelijk heeft laten inspireren door Kees van der Staaij. ‘Wij hebben van hem geleerd dat wij in Hoogeveen veel meer dan in het verleden onze inzichten moeten uitdragen in een moderne toonaard, constructief, open, duidelijk, eerlijk en modern. Dat we ons daarbij laten leiden door onze principiële ankers, staat wel vast. We zijn niet voor niets nu één van de drie christelijke partijen in de Hoogeveense gemeenteraad.’

 

Constructief

De SGP gaat hun eerste raadszetel samen met het politieke team, onder leiding van Brand van Rijn, de komende vier jaar verder vormgeven.

Koekoek: ‘We zullen een benaderbare, constructieve partij zijn. Een partij voor alle Hoogeveners’.

Politiek leider, Brand van Rijn, liet gisteren aan het eind van de uitslagenavond al weten samenwerking te zoeken met andere partijen in de raad.

In een radio-interview liet Willen van Hartskamp, nummer twee op de kieslijst, weten dat de SGP de balans in het uitgavepatroon van de gemeente Hoogeveen weer wil terugbrengen. Meer investeren in de mens, iets minder in grote investeringen. Vooral ook meer aandacht voor minder draagkrachtigen in onze gemeente. Geheel in lijn met onze uitgangspunten.

 

Dromende realist

Al met al was het op 21 maart voor de 84-jarige vereniging een heugelijke dag.

De voorzitter van de kiesvereniging kijkt met vertrouwen naar de ontwikkelingen in de komende 4 jaar en wenst een constructieve bijdrage te leveren.

Albert Koekoek: ‘We blijven realist, hebben moderne ideeën, we werken vanuit onze principiële uitgangspunten. Maar we dromen ook, want wie niet durft te dromen is geen realist’.